16-годишното момче е със счупена ключица Областният управител на Бургас Мария

...
16-годишното момче е със счупена ключица Областният управител на Бургас Мария
Коментари Харесай

Младеж пострада на спортна площадка при бурята в Бургаско

16-годишното момче е със счупена ключица 

Областният шеф на Бургас Мария Нейкова е в непрекъсната връзка с кметовете на най-засегнатите общини от бурята, връхлетяла региона през вчерашния ден. В непрекъсната съгласуваност е и с районните дирекции на ПБЗН, Министерство на вътрешните работи, ОПУ и други

Най-тежко е ситуацията в Поморие, където пътните артерии са блокирани от паднали дървета и падналите огромни количества дъжд, електричеството е прекратено, оповестяват от Областната администрация в Бургас. Кметът на Поморие Иван Алексиев свика спешния щаб за предприемане на незабавни дейности за нормализиране на ситуацията.

В останалите общини ситуацията е по-спокойно, макар че има паднали дървета и на изолирани по-малки обитаеми места електричеството е било прекратено.

Обстановката в региона стартира да се възстановява и към сегашния миг няма съображение да се привиква регионален спешен щаб. При смяна на ситуацията и утежняване на събитията готовността на регионалния шеф остава за привикване на регионален спешен щаб.

Компетентните органи не престават непрекъсната работа по премахване на нанесените вреди до нормализиране на ситуацията в Бургаска област. Много доброволци също са се присъединили в подкрепяне на спешните служби.

Обобщена информация от вчерашния ден:

Няма тежко потърпевши хора. През интервала на вилнеещата стихия в регионалния дежурен център са постъпили следните сигнали: Десетина яхти в Поморие са били отнесени от бурята във вътрешността в морето. Съобщено е и за паднал зад борда ветроходец. Организирана е незабавно избавителна акция от Спасителния спешен център-Варна. Катер „ Спасител-2 “, позициониран в Бургас, се е отправил на мястото на случая, само че хора от друга яхта са извадили бедстващия в морето човек. Той е добре.

Има сигнал за семейство, блокирано на остров Св. Иван, което отишло там на разходка. Вече са в сигурност.

В Областния дежурен център са подадени над 70 сигнала за паднали дървета в Бургас и останалите общини, както и информация за други по-дребни произшествия.

16-годишно момче е потърпевшо на спортна площадка в к-с „ Изгрев “ от батут, има счупена ключица, без други съществени пострадвания.

Жена в к-с „ Изгрев “ е с порезни рани от счупени стъкла.

Трима риболовци от Черноморец, които бурята е засякла в морето, са били известно време застрашени от мощните пориви напразно, само че са били извадени на брега в положително положение.

Две дами от Поморие са признати в УМБАЛ с ниска асторация в резултат на случай в басейн в Поморие.

Има обитаеми места в общините с прекратено електрозахранване.

Компетентните органи не престават непрекъсната работа по премахване на нанесените вреди до нормализиране на ситуацията в Бургаска област. Много доброволци също са се присъединили в подкрепяне на спешните служби.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР